21 Aralık 2012

Share

Maya-Takviminin-Son-Günü-21-Aralık-2012 “Büyük gün” 21 Aralık yaklaşırken dünyanın dört bir yanında hareketlilik de artıyor. Maya takviminin 144 bin gün sonra sona erecek olmasını kıyamete yoranlar ya da kıyamete yormasa da bu hareketlilikten ticari kazanç sağlayanlar çoktan harekete geçti bile.

Çağ internet çağı olunca da 21 Aralık ile ilgili spekülasyonların yayılması da çok gecikmedi. Maya Takvimi’nin son bulacağı yıl olan 2012 uzun yıllar sonra dünyanın Güneş fırtınalarına maruz kaldığı yıl olunca Güneş temelli bazı kıyamet senaryoları da ön plana çıktı. Bu senaryolara göre dünya Güneş patlamalarının yaratacağı manyetik dalgalar sonucu yok olacak. İnternette en çok dolaşan senaryoya göre dünya kendini adeta resetleyecek. Bu 6 günlük senaryo internetin son günlerinde en çok konuşulan senaryolar arasına girdi. İşte o senaryo

1. gün: 21 Aralık 2012’de kör bölgeye giriş, tüm canlıların beden tipinin değişmesi, hiçbir elektrik aygıtının çalışmaması, tam karanlık.

2. gün: Atmosfer basıncının düşmesi, herkesin kendisini şişmiş hissetmesi, Güneş’in yeterli ısıtamaması, dünya ikliminin soğuması (buzul çağı soğuğu).

3.-4. gün: Atmosferin şafak vakti gibi sönük bir ışıkla aydınlanması, foton etkisinin başlaması, foton enerjili aygıtların çalışabilir hale geçmesi, yıldızların yeniden gökyüzünde belirmeleri.

5.-6. gün: 24 saatlik gündüz devresine giriş, kör bölgeden çıkıp ana foton kuşağına giriş, tüm canlıların güçlenip zindeleşmeleri, dünya ikliminin ısınması, foton ışınıyla çalışan gemilerin uzayda yolculuk yapmaya başlaması, telepati, telekinezi gibi psişik yeteneklerin ortaya çıkışı (uyanış, süperbilinç).

NASA’DAN “RAHATLATAN” AÇIKLAMA

Ancak Güneş temelli senaryolara karşı Amerikan Uzay Araştırmaları merkezi NASA bir açıklama yapma gereği hissetti. NASA’da görevli gökbilimciler, 2012’de korkulacak hiçbir astronomik olayın olmayacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, “21 Aralık’ta, yılın en uzun gecesinin yaşanacak olmasından başka özel bir durum olmayacak; hiçbir olumsuzluk beklenmiyor” denildi. Maya takviminin 144 bin gün sonra sona ermesinden yola çıkılarak ortaya atılan kıyamet günü teorileri arasında Dünya’ya bir gezegenin çarpması, güneş fırtınalarının Dünya’nın sonunu getirmesi veya kutupların kayarak yer değiştirmesi gibi teoriler yer alıyor. NASA bu açıklamasıyla tüm bu teorileri reddediyor.
36 milyar km. uzaklıkta olduğuna inanılan ve 3661 yılda bir dönerek dünyaya yakın geçiş yapan gaz gezegeni Marduk’un dünyaya çarpacağı iddiaları NASA’yı harekete geçirdi.

Her 3 bin 600 yılda bir güneşin yörüngesine girerek dünyanın yakınından geçen Marduk, (Nibiru) isimli gezegenin 2012’de dünyaya çarpacağı söylentileri doğrultusunda NASA, endişeleri ortadan kaldırmak için bir açıklama yaptı.

NASA, Maya takviminin son gününde dünyanın sonunun geleceği iddialarına internet sitesinden verdiği cevapta, ” Maya takvimi 21 Aralık 2012’den sonrasını göstermiyor.” denildi ve söylentilerin neden kaynaklandığına dair şu ifadelere yer verildi;

“Maya uygarlığı çok zekiydi. Karmaşık bir takvim geliştirdi. Dünyanın bu zamana kadar varlığını sürdüreceği düşünülmediği için 2012’de sonlandırdı.”

Toplumsal kaygıyı arttıran bu tip kehanetlerin etkilerine bakacak olursak;

* İnsanların “acaba”larının aktive olmasına neden oluyor,

* Bazı insanlar, yüksek kaygı ve önlemlerden etkilenip %1’lik ihtimali bile hesaba katarak güvenlik tedbirleri alıyor,

* Rüyalar ve uyku bozuklukları baş gösteriyor,

* Nasrettin hocanın dediği gibi “ya tutarsa” bakış açısı ile hareket edenler o tarihte özel planlar veya tam tersine plansız bir süreç geçirebiliyor,

* Ekonomik anlamda kazanç sağlamak açısından toplumun kaygı düzeyi yükseltilip, ekonomik hareketlendirme yapılabiliyor. ( Şirince’de yaşanan durum gibi)

* Bu günü özel bir gün olarak geçirmek için organizasyon şirketleri tatil planlayıp sektöre yeni bir ivme kazandırır

* Sığınak, kıyamet çantası, çadır vb. gibi ihtiyaçlar listesi yapılarak insanların alım gücünü kullanmak isteyenler ortaya çıkıyor.
Bütün bu kehanetlerin sonucunu 21 Aralık’ta göreceğiz…

Kaynak: HT, Sabah

Share

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir